onsdag 22 april 2009

Det lutar åt Piratpartiet 7 juni

I mina piratkläder


Slaget om Internet är den största demokratifrågan sedan allmänna rösträtten. Att ha gemensam kultur, fri kunskap och fredat privatliv är långt mycket viktigare än t ex Björn Ulvaeus rätt att få fortsätta sälja skivor av plast över disk. Eller han får ju göra det, Björns problem är ju att ingen köper dem. För att musiken finns på nätet. Just Björn Ulvaeus har skrivit en debattartikel (http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/17/ska-det-vara-sa-forbannat-besvarligt-att-belata-sig) på Newsmill med rubriken: Ska det vara så förbannat besvärligt att betala för sig?


Där framgår tydligt att det är Björns ekonomiska intressen som ska styra lagar kring internet. Han avslutar artikeln med:


Låt oss stanna upp och glömma problematiken om den föreslagna lagstiftningen är lämplig eller inte för ett tag och ställa en enkel fråga: Är det så förbannat besvärligt att betala för sig?



Nej! Jag tänker inte glömma problematiken med lagstiftningen. Den är den centrala frågan. Om du, Björn, inte vill att någon ska lyssna på din musik om inte du får bestämma villkoren så sprid inte din musik. För jag vill aldrig, aldrig att du får bestämma villkoren på internet.















5 kommentarer:

Unknown sa...

Wow, hur ska jag kunna toppa detta???

jag håller med rakt av, rakt på! får jag länka till detta i min blogg?

Anonym sa...

Hej,

Man blir ju imponerad. Och samtidigt ska du skriva på skolspanarna. Nåväl, jag lär mig alltid nya saker av dig. I förra valet röstade jag inte och nu lär det väl bli piraterna. Men jag är i allafall flexibel. Kör hårt du klarsynta kvinna!!

Kvinna i verkligheten

Erik Fogelberg sa...

Jag blir alltid glad att se när människor förstår att vi pirater slåss för något mycket viktigare än att vi bara "vill ha allting gratis". Extra glad blir jag när det kommer från någon som jag känner och som inte är den stereotypa piratsympatisören, datorintresserad kille i 20-årsåldern :)

Välkommen ombord!

p.s. hälsa Klas och Viktor från mig

Anonym sa...

Jag förstår det ni skriver, vill själv gärna ta del av mycket och betala litet. Tycker ändå inte att det håller. Människor i kulturbranschen måste ju kunna tjäna pengar på det de gör. Piratfildelning och liknande sätter still stor del stopp för detta.

Jag vill också ha gratis, men kan inte försvara det på något sätt. Det enda försvaret är kanske att det är svårt att förhindra... För många som ägnar sig åt musik handlar det inte om stora pengar. Jag är helt med på att ingen behöver miljonerna, men alla småmusiker som inte tjänar så mycket pengar, hur går det för dem? De kanske inte kan ägna sig åt det de egentligen vill pga. piratrörelser.

Unknown sa...

om du anonyme läser kan du väl kolla min kommentar i nästa inlägg, den är lite riktad till dig.