lördag 19 juli 2008

Närke

Vi åkte till Örebro. Här är det ursnygga slottet med en konstutställning på utsidan. Det är en rad skjortor uppträdda på en stegformation från ett fönster. Om ställningen kunnat löpa runt fick man både tvätt och tork i en smäll!
Terry och Katten-Katten utanför. Vi gick sen in och köpte biljetter till Familjevisning av Slottet för 65 kr för vuxna och 30 för barn.

Innan föreställningen åt vi lunch i Slottsskänken. Vi hittade ett mysigt hörn för oss själva. Halva priset för maten upp till 12 år och det var tur tyckte vi först eftersom Terry bara åt sallad. Sen gick han över till Pickwick té med mjölk och socker och kolakakor och gjorde skäl för priset.


Örebro slott verkar mest vara konferens och minst museum. Slottsbyggnaden är ju dock äkta och det fick liv genom att visningen var lajv. Publiken tilldelades rollen som tillrest adel för att bevittna framröstningen av Jean-Baptiste Bernadotte till Sveriges kronprins. Andra roller var pigan Maria och Lasse-Maja. Det var roligt, personligt, vitsigt, välspelat och historiskt korrekt.



Vi gick med ett flin på läpparna hela visningen igenom. Örebro verkar dessutom vara en riktig stad. Så - åk till Örebro!




1 kommentar:

Unknown sa...

*packar in barn och andy i Rutger och drar*

Jag har ju faktiskt besökt örebro slott, skolresa i sjätte klass...