torsdag 17 juli 2008

Västergötland

Vi var vid Göta Kanal. Länge. Det är underhållning av första klass. Då menar jag själva slussningen men också alla människor med olika uppgifter såsom slusspersonal, båtägare, glassätare, teknikfantaster, båtfetischister och kameranördar för att nämna några. Ingen grälade eller gjorde bort sig så nöjet var helt rumsrent. Modigt att sitta i kanot under slussning. Slussning nerför är lindringare än uppför för det blir inga strömmar.
Slussvaktens lilla stuga i Hajsvik. Slussvakterna var flera stycken. Flickor i gymnasieåldern. De fick nog jobba för sin auktoritet och gjorde det bra.


I Kinnarp utanför Falköping var det Stenåldersvecka och Terry var där med Fritzi. Hans farmor och jag åkte till Rabalder och Falköpingsost.



ÖKA TAKTEN SISTA KVARTEN ------------
ÖKA TAKTEN SISTA KVARTEN-------------




Fritzi som alltid behjälplig. Här lossar han tampen till ett äldre pars stora segelbåt. De var rutinerade slussåkare. De engagerade folk på land och kom på så sätt undan regeln att en båt ska ha en person på land under slussning. Vid nästa port lyckas de få kaffe och macka av några åskådare under det att de väntade på slussportarna.






Inga kommentarer: